كيفيت گوجه فرنگي به دما بستگي دارد تا نور طبيعي
محققان به اين نتيجه رسيدند که دما، مهمترين عامل در تعيين کيفيت گوجه فرنگي است. به گزارش يانا و به نقل از سينس ديلي، محققان مي گويند تعيين کننده ترين عامل در کيفيت گوجه فرنگي، دما است. اين تحقيق که به همت بخش توليد و حفظ نباتات موسسه باسک (اسپانيا) انجام شد، امکان زيادي براي آغاز کشت گوجه فرنگي در مناطقي که شدت نور به علت شريط آب و هوايي اندک است، ايجاد کرده است. يافته هاي اين تحقيق به ويژه مطلوب مناطق جغرافيايي خاصي مانند کوه هاي کانتابريان در شمال اسپانيا است که غالباً پوشيده از ابر و داراي 140 روز باراني در سال است. همچنين پرورش گوجه فرنگي در گلخانه هايي که تابش نور خورشيد در آنها اندک است. در اين تحقيق، شاخص هاي مختلف ارزيابي حسي (طعم و بافت) و کيفيت غذايي مانند اسيديته، مواد جامد محلول، ترکيبات فنولي، PH و ميزان ويتامين C گوجه فرنگي بررسي شد. براي ين مقصود، گياهان گوجه فرنگي بين 30 تا 50 درصد کمتر از مناطق آفتابي در جنوب در معرض تابش نور خورشيد قرار گرفتند و همزمان گياهان گوجه فرنگي که در معرض تابش 100 درصدي قرار داشتند، بررسي شد. کشت گوجه فرنگي روي خاک در يک گلخانه بدون گرماي مصنوعي که قسمتي از آن سايه دار بود به نحوي انجام شد که جريان هوا بتواند درون مکان کشت يکنواخت باشد.نتيجه نشان داد کيفيت حسي و غذايي گوجه فرنگي هاي در معرض تابش زياد خورشيد و آنها که کمتر در معرض نور خورشيد بودند، خيلي مشابه يکديگر است. نتيجه ديگر اين پژوهش راهي براي کاهش هزينه گرم کردن گشوده است. چيزي که محققان ديگر کشورهاي اروپايي مانند هلند نيز با انتخاب واريته هايي که نياز به انرژي کمتري دارند، به دنبال آن هستند. در اين تحقيق معلوم شد هزينه گرم کردن را مي توان با توليد گوجه فرنگي با همان کيفيت کاهش داد، اما عملکرد در واحد سطح کاهش مي يابد. بنابرين توليدکنندگان بايد بين کيفيت محصول و ميزان عملکرد يکي را انتخاب کنند. اکنون محققان در پي تحليل اين نکته هستند که چه مقدار مي توان دما را به منظور کاهش مصرف انرژي و بدون تاثيرگذاري بر عوامل کيفي کم کرد. اين يافته ها را مي توان براي ديگر انواع ميوه مانند توت فرنگي، خيار، هندوانه و کدو به کار گرفت
http://www.sabziran.ir/index.php?action=news&nid=6192&page=2
دانههي گوجهفرنگي جايگزين طبيعي آسپيرين
دانههي گوجهفرنگي جايگزين طبيعي آسپيرين تحقيقات دانشمندان نشان ميدهد دانه هاي گوجه فرنگي مي تواند به عنوان يک عنصر طبيعي براي داشتن زندگي طولاني تر استفاده شود. ضمن اين که از آن ميتوان به عنوان جايگزين طبيعي آسپيرين مورد استفاده واقع شود. دانشمندان در دانههاي گوجه فرنگي ماده طبيعي را پيدا کردند که ميتواند با پيشگيري از لخته شدن خود در بدن به چرخش طبيعي خون در بدن انسان کمک کرده و به نوعي عملکرد قرص آسپيرين را شبيهسازي کند. ين ماده که بدون رنگ و بدون طعم است ميتواند به غذاها اضافه شده و بدون تغيير مزه و رنگ غذا فوايد بسياري را بري مصرف کنندگان آن به همراه داشته باشد. مقامات سلامت اتحاديه اروپا نيز خواص اين ماده جديد کشف شده توسط دانشمندان انگليسي را تائيد کرده اند. تحقيقات نشان ميدهد اين ماده طبيعي ميتواند مانند آسپيرين به جلوگيري از لخته شدن خود در بدن کمک کند. هم اکنون ميليونها سالمند در سراسر جهان روزانه مقادير کمي از آسپيرين را مصرف ميکنند تا از لخته شدن خون در بدن خود کمک کنند، اين در حالي است که مصرف ين دارو ميتواند عوارض زيادي مانند خونريزي معده و مانند آن را به همراه داشته باشد. پروفسور آسيم دوتاروي زماني که سرگرم بررسي فوايد غذاهي مديترانه اي بود ين ماده را کشف کرد و معتقد است ميتوان از آن به عنوان جايگزيني براي آسپيرين استفاده کرد. اين ماده هم اکنون با نام Fruitflow توسط اين دانشمند به ثبت رسيده است و آزمايشات نشان ميدهد 3 ساعت بعد از مصرف آن گردش خون بدن به حالت يکنواخت در مي ايد و اثرات آن تا 18 ساعت در بدن باقي ميماند.
http://www.sabziran.ir/index.php?action=news&nid=6005&page=4